
Selected Italian Excellence – Exclusive Importer
Tekna food to firma tworzona przez ludzi dla których kulinaria są prawdziwą pasją!
Jesteśmy bezpośrednim importerem oraz dystrybutorem wyjątkowych smaków prosto z Włoch. Starannie wyselekcjonowali przez nas producenci, odzwierciedlają włoską tradycję kulinarną, produkując unikalne wyroby w 100% naturalne, uzyskiwane z lokalnych surowców, najwyższej jakości.
Naszą misją jest dostarczenie wzoru jakości włoskich produktów w przystępnych cenach dla rynku polskiego, tak aby każdy mógł rozkoszować się autentycznymi włoskimi smakami. Jesteśmy bezpośrednim importerem co pozwala nam na oferowanie Państwu świeże produkty, najlepszej jakości za najlepszą cenę z najniższym śladem emisyjnym.
Octy Due Vittorie Naturalnie gęste N.1 we Włoszech
Due Vittorie, usytuowane w sercu prowincji Modena, stanowi odzwierciedlenie serca Modeny oraz jest idealnym przykładem prawdziwej jakości przemysłu rolniczego regionu Emilia.
W gospodarstwie otoczonym winnicami, z których pochodzi surowiec, w miejscu, gdzie kultywowana jest tradycja i praca na roli, połączono cenne dziedzictwo przeszłości z nowoczesnymi technologiami.
Przedsiębiorstwo rolne Due Vittorie w swojej produkcji zwraca uwagę na autentyczność i jakość surowca, oferując tym samym ocet balsamiczny “naturalnie gęsty”, posiadający certyfikat IGP [ChOG]], bez dodatków barwników i konserwantów, o naturalnym bogatym smaku – niepowtarzalnym i wybornym.
Dzisiaj modeński ocet Due Vittorie Aceto Balsamico di Modena IGP, uznawany za wyjątkowy dodatek do potraw, wykorzystywany przez najznakomitszych szefów kuchni w całym świecie, jest pośród markowych producentów we Włoszech numerem 1 w segmencie do 250 ml, jak wynika z danych dotyczących sprzedaży, publikowanych przez Nielsen od września 2010 roku.
Z nami odkryjesz świat octów i dowiesz się, jak stosować je w kuchni.
OLIWA Z OLIWEK — EXTRA VIRGIN TŁOCZONA NA ZIMNO
Oliwa sycylijska z naszej oferty to produkt od najlepszego włoskiego producenta. “CAMOLIO” (Frantoio Emanuele) to uznany na światowym rynku wytwórca czystej i smakowej oliwy z oliwek, której bogaty smak i wysoka jakość przyciągają konsumentów z wielu krajów Europy. Firma zajmuje się uprawą, zbieraniem i tłoczeniem oliwy nieprzerwanie od 1856 roku. Są to tłuszcze jednogatunkowe z owoców drzew oliwnych rosnących u podnóża wulkanu Etna (Nocellara Etna). Każdy zbiór tłoczony jest ręcznie w ciągu 24 godzin od zerwania oliwek.
OLIWA Z OLIWEK PIERWSZEGO TŁOCZENIA Z SYCYLII
Zarówno oliwa smakowa, jak i czysta pochodzą z przetwórni o bogatej tradycji wytwarzania oleju, ale nie tylko — produkty marki “CAMOLIO” (Frantoio Emanuele) zdobyły drugie miejsce w międzynarodowym konkursie oliw z oliwek AVPA. Tłoczone w tradycyjnej prasie mechanicznej nie są filtrowane, a poddawane dekantacji, która trwa 2 lub 3 miesiące. Poziom kwasowatości zależy od konkretnego zbioru, jednak nigdy nie odbiega od przyjętych norm dla danego rodzaju oliwy z oliwek, a żyzna gleba wulkaniczna sprawia, że sprowadzane przez nas produkty zawsze osiągają najniższe wartości.
Głębia samej oliwy potrafi delikatnie podkreślić smak potrawy lub nadać całkowicie innego charakteru przygotowanym daniom — wszystko zależy od tego, którą oliwę wybierzesz.
Nasi producenci to istne perły, a ich wyroby znane są na całym świecie. Cechuje ich doskonały smak, który na długo pozostaje na podniebieniu.
Prowadzisz restaurację, sklep kawiarnię, winiarnię lub inny punkt gastronomiczny?
Skontaktuj się z nami!
TEKNA FOOD
ul. Poznańska 3, 62-023 Gądki
tel. 604 218 134, e-mail: info@teknafood.pl
Sklep: www.teknafood.pl
Witryna-blog: www.oliwaiocet.pl
Strona producenta i przepisy www.duevittorie.pl