Żur od Piskorka na zakwasie powstaje w wyniku naturalnej, kilkudniowej fermentacji. Zawiera wyłącznie naturalne składniki oraz świeży polski czosnek. To co wyróżnia nasz Żur to zakwas, który do niego dodajemy – jest on wyprowadzany nieprzerwanie od ponad 80 lat w naszej rodzinnej piekarni. Żur od Piskorka na zakwasie jest z pewnością najzdrowszym i najpożywniejszym produktem tego typu na rynku. To dobry wybór!




Nasza firma, mimo iż prowadzi ją młody i kreatywny zespół, ma ogromne tradycje. W 1938 roku nasz pradziadek Antoni założył w Nowej Wsi piekarnię, którą prowadzimy do dzisiaj. Zaczął on wyprowadzać zakwas na chleb. Właśnie ten zakwas używamy do produkcji żuru. Jest on wyprowadzany nieprzerwanie od momentu, gdy pradziadek zamieszał pierwszą dzieżę zakwasu.




W młodym wieku Adam, jeden z braci Piskorków, znalazł starą recepturę Babci Kasi na kiszenie żuru. Wraz z zaangażowaniem braci i całej rodziny udało się odtworzyć go taki, jak kisiła babcia. Na początku miał to być tylko babciny żur sprzedawany w kilku sklepach naszej piekarni. Dziś, jest to uznany przez wielu kucharzy i konsumentów produkt, dostępny w wielu punktach w całej Polsce, a nawet w Niemczech, Wielkiej Brytanii, Kanadzie i Australii.




Nie sprzedajemy zwykłego produktu – sprzedajemy nasze wspomnienia

Piskorek Dystrybucja Sp. z o.o. Sp.k.
Tadeusza Kościuszki 15, 32-650 Kęty
NIP: 549-244-85-87
Zamówienia
tel. +48 33 432 27 90, e-mail: zur@piskorek.com
www.zurodpiskorka.pl
Adres dostaw i odbiorów
Rozlewnia Żuru i Barszczu
Dworska 30, 43-354 Czaniec
biuro czynne: pon.-pt. w godz. 7-15
sob. w godz. 7-11
Dyrektor Handlowy
Jarosław Własiński
tel. +48 662 055 931
jwlasinski@piskorek.com
Dział sprzedaży i zamówień
Elżbieta Lach
tel. +48 33 432 27 90 wew. 21
elach@piskorek.com
Marek Kasprzak
tel. +48 33 432 27 90 wew. 25
mkasprzak@piskorek.com