ABC-Handlu
Image default
Home » Blog » Młyn z rodzinną tradycją – Młyny Szczepanki
Artykuły spożywcze Wszystkie

Młyn z rodzinną tradycją – Młyny Szczepanki

Jesteśmy firmą rodzinną założoną w 1992 r. w Szczepankach, miejscowości położonej ​​​na malowniczym pograniczu Pomorza i Kujaw. Swoją wiedzę, doświadczenie i inspirację czerpiemy z naszej pasji ​​​​i wielopokoleniowej tradycji młynarskiej. Młyn

Mąki z naszego młyna cieszą się dużym uznaniem, zarówno wśród konsumentów, ​​​jak i odbiorców przemysłu spożywczego. Wysoka jakość produktu, dbałość o konsumenta oraz najwyższe standardy technologiczne i produkcyjne to nasze podstawowe wartości. Młyn

62_G energia wiatrowa (1)
62_G energia wiatrowa (1)

Tylko dzięki wytrwałości i konsekwencji w realizacji wieloetapowych inwestycji oraz ciężkiej pracy zespołu naszej wysoko wykwalifikowanej kadry mogliśmy osiągnąć dzisiejsze wielkości produkcji i dystrybucji. Obecnie przetwarzamy pszenicę i żyto w wysokogatunkowe mąki pszenne i żytnie w trzech nowoczesnych młynach o łącznej zdolności produkcyjnej 800 ton na dobę, co plasuje nas wśród największych producentów mąki w Polsce.

Nasza jakość
Młyny Szczepanki cieszą się zaufaniem wśród klientów. Nasza mąka doceniana jest przez najbardziej wymagających konsumentów indywidualnych, piekarzy, cukierników i zakłady przemysłowe, dlatego że charakteryzuje się wymaganymi parametrami i wysoką jakością.

mlyny-szczepanki-maki
mlyny-szczepanki-maki

System kontroli jakości
Bogate doświadczenie i zaangażowanie wysoko wykwalifikowanych pracowników Młyny Szczepanki Sp. z o.o. w utrzymanie i doskonalenie Systemu Jakości oraz Bezpieczeństwa Żywności i Pasz stanowi gwarancję, że wyrób gotowy i świadczone usługi spełniają wymagania klientów i norm jakościowych oraz pozwalają na produkcję mąki najwyższej jakości.

Surowiec, który jest dostarczany do naszych Młynów musi spełniać szereg wymogów, tak by pozwalał na wyprodukowanie mąki najwyższej jakości. Wykwalifikowani pracownicy Działu Kontroli Jakości dokonują oceny jakościowej ziarna. Wykonanie badań podstawowych i reologicznych pozwala na klasyfikację zboża. Dzięki temu możemy dokonać podziału z przeznaczeniem na produkcję mąk piekarniczych, cukierniczych, makaronowych i specjalistycznych. Wyselekcjonowane ziarno gromadzone jest w parku magazynowym. Umożliwia nam to skomponowanie mieszanki przemiałowej.


Młyny Szczepanki Sp. z o.o.
Szczepanki 3, 86-320 Łasin,
NIP: 876-236-07-41 | Regon: 340302692
Telefon: +48 56 450 79 00 | e-mail:sprzedaz@szczepanki.pl
www.mlynyszczepanki.pl

Pozostałe artykuły: www.abc-handlu.pl/category/wszystkie/zaopatrzenie/

Related posts

Lekka Kuchnia Roślinna – świadome jedzenie!

ABC-Handlu

Koala HandMade: z miłości do natury i dzieci

ABC-Handlu

Certyfikacja drzwi i zamków hotelowych

ABC-Handlu