ABC-Handlu
Home » Blog » Klimeko: Cenimu naturalność smaku
Artykuły spożywcze Wszystkie

Klimeko: Cenimu naturalność smaku

Firma KLIMEKO rozpoczęła swoją działalność 9 września 1995 r. Pomysł na stworzenie przetwórni mleka, bazującej na tradycyjnych i ręcznych metodach produkcji, zrodził się podczas pobytu właściciela firmy – Bogusława Klimczaka, na praktykach w gospodarstwach ekologicznych na terenie Niemiec, Szwajcarii i Danii. To właśnie tam, podpatrzył jak właściciele gospodarstw we własnym zakresie, na potrzeby swoje i bliskich, wytwarzają sery.

Klimeko logo

 Do wytwarzanych przez nas produktów należą: śmietanka 36%, śmietana 12% i 18%, kefirmleko zsiadłemasłomaślanka, jogurty naturalne o zawartości tłuszczu 2% i 9%, sery twarogowe (półtłusty, chudy, pełnotłusty), ser twarogowy wędzony i pieczony, oraz serki smakowe (pikantny i czosnkowy).

W produkcji naszych wyrobów nie stosujemy żadnych tzw. dodatków do żywności, to znaczy stabilizatorów, konserwantów, zagęszczaczy, skrobi. Nie dodajemy też mleka w proszku, barwników, aromatów, witamin. Do naszych śmietan i jogurtu 2% dodajemy Bifidobakterie, a do jogurtu naturalnego 9% dodajemy bakterie L.casei.

Ekologiczne przetwory mleczne to nasza duma, bo cenimy naturalność smaku, powrót do tradycji i prostotę wytwarzania. Dbamy o wysoki poziom naszych wyrobów poprzez dobór najwyższej jakości surowców i wysoką higienę produkcyjną. Dzięki dbałości o cały proces produkcyjny i zaangażowanie wszystkich pracowników, nasze wysiłki zostały wyróżnione Nagrodą Gospodarczą Wojewody Łódzkiego 2019.


Klimeko Sp. z o.o., S.K.

ul. Dionizów 2, 98-220 Zduńska Wola
tel.: 43 823 29 56, 693 923 363 | klimeko@klimeko.pl

www.klimeko.pl

Related posts

Juupi: kreatywne zabawki i mebelki dla dzieci.

ABC-Handlu

Plaza Oprogramowanie: Hotele to nasza rodzinna specjalność

ABC-Handlu

Boltim-Pek: Świeże wyroby garmażeryjne

ABC-Handlu