Marcin od 2013 roku produkował wino w zaciszu domowym dla rodziny i znajomych.
Z miłości do polskich owoców i wina udoskonalał swoje przepisy z wielką pasją.
W 2020 postanowiliśmy założyć Manufakturę Polskich Win Owocowych, gdzie zaczęliśmy produkcję win z zachowaniem tradycyjnych technik winiarskich i w nawiązaniu do staropolskiej tradycji win owocowych z 20-lecia wojennego. Przetwarzamy porzeczki, agrest, aronię, jabłka, jagodę kamczacką, dziką różę, a te doskonałe polskie owoce skupujemy od lokalnych rolników- naszych znajomych. Wiemy dokładnie skąd i od kogo mamy zdrowe owoce i ta informacja jest na każdej etykiecie naszego wina.
Posiadamy w palecie wina wytrawne, półwytrawne, półsłodkie, słodkie i białe, różowe, czerwone.
Misją naszej Manufaktury jest odbudowanie sektora wykwintnych win owocowych. Wierzymy, że jako Polacy mamy pod dostatkiem owocowego surowca do produkcji znakomitych win. Polskie owoce są postrzegane w Europie jako zdrowe i smaczne. Dzięki pobudzeniu przetwórstwa polskich owoców, aktywnie wspieramy polską gospodarkę i rolników. Promujmy to co Nasze.
Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą
Smacznego!
Z winiarskim pozdrowieniem,
Beata i Marcin Bańcerowscy
DiWine Manufaktura Wina
Brzozowa 10, 05-462 Wiązowna (20 km od Warszawy)
+48 881 577 007 | beata@diwine.pl
www.diwine.pl