Jedną z branż, które najbardziej ucierpiały w wyniku kilkumiesięcznej blokady spowodowanej pandemią, jest HoReCa. Mimo to, podmioty z tego sektora patrzą w przyszłość z nadzieją i szukają rozwiązań, które pomogą uratować stracony sezon. Cube garden
Dla branży hotelowej i restauracji drugi kwartał 2020 roku był bardzo trudny. Nieoczekiwane, kilkumiesięczne zamknięcie obiektów HoReCa sprawiło, że cała branża wyhamowała, a powolne odmrażanie i obowiązujące obostrzenia dotyczące dystansowania społecznego oraz bezpieczeństwa ograniczyły jej ponowny wzrost.
Właściciele restauracji i hoteli stanęli przed wyzwaniem. Odetchnięto z ulgą, gdy obostrzenia dotyczące całkowitego lockdownu zostały zniesione, jednak ograniczenia pozostały, zmieniając oblicze branży HoReCa. Sytuacja sprawiła, że cały sektor zaczął poszukiwać nowych rozwiązań, które mogą pomóc w rozwoju biznesu, ale też przedłużeniu sezonu.
mówi Grzegorz Stefański, Brand Manager Cube Garden.
Zamknięcie w domach i dystansowanie społeczne sprawiły, że ludzie znacznie bardziej docenili możliwość wyjścia do restauracji, czy wspólny weekendowy wyjazd.
Wzrosło znacznie zainteresowanie polskimi kurortami poza sezonem. Obiekty, nie tylko hotele, ale też restauracje, odnotowując wzmożony ruch we wrześniu. Decydują się na wdrażanie rozwiązań, które wpłyną pozytywnie na dalsze przedłużanie sezonu. Przykładem takich działań jest tworzenie zewnętrznych „ogrodów zimowych”, czy ogrodowo-tarasowych konstrukcji chroniących przed niepogodą.
Na rynku dostępne są jakościowe rozwiązania, zbudowane z modułów, dających możliwość swobodnego łączenia, które umożliwiają stworzenie przestrzeni dla gości i klientów chroniącej przed wiatrem, deszczem, a nawet śniegiem. Przykładem takiej konstrukcji jest Cube Garden, zabudowa tarasowa pozwalająca powiększyć przestrzeń restauracyjną lub hotelową strefę relaksu przenosząc ją w zewnętrzną przestrzeń, gwarantującą dogodne warunki bez względu na pogodę.
Nasze rozwiązanie cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem przedstawicieli branży HoReCa, którzy poszukują estetycznych, minimalistycznych, ale też solidnych, funkcjonalnych i, przede wszystkim, bezpiecznych konstrukcji, które pozwolą na korzystanie z przestrzeni również w trakcie tej części roku, która nie słynie z dobrej pogody. Ogromnym atutem, który wskazują restauratorzy i hotelarze, jest możliwość dostosowania produktu do potrzeb konkretnego miejsca – zastosowanie konstrukcji z podłogą lub bez niej, mocowanej do elewacji budynku lub wolnostojącej, z możliwością zadaszenia, a nawet zastosowania ścianek.
mówi Grzegorz Stefański, Brand Manager Cube Garden.
Cube Garden to polska marka oferująca designerskie zabudowy tarasowe, pergole, werandy, komfortowe strefy relaksu, zabawy i wypoczynku. Projekty powstają w oparciu o autorską, opatentowaną konstrukcję łącząc piękno i estetykę z wytrzymałością oraz bezpieczeństwem. Cube Garden to zespół zdolnych projektantów, tworzących ponadczasowe, minimalistyczne, lecz niezwykłe efektowne aranżacje ogrodowe i tarasowe… dla ducha i wewnętrznego balansu.
Kontakt dla mediów:
Róża Siudaj | PR CONSULTANT
570 532 866
roza.siudaj@triplepr.pl
Pozostałe artykuły: https://abc-handlu.pl/category/wszystkie/horeca/