Ponad cztery lata temu okazało się, że kilka osób z naszej rodziny musi przejść na dietę bezglutenową. Nie ukrywam, że początkowo wpadliśmy w panikę. Czekały nas nowe wyzwania, nieznane produkty i nowe potrawy. I większe wydatki. To tak, jakby wprowadzić w domu stan wyjątkowy. A gdzie dotychczasowe przyzwyczajenia i smaki? Czy musimy z nich rezygnować? Jak pogodzić kuchnię bezglutenową z dotychczasową domową kuchnią? polfem
Rozczarowani doświadczeniami z bezglutenową żywnością oferowaną przez supermarkety i znane marki, postanowiliśmy wziąć sprawy w swoje ręce.
Kierowani misją stworzenia bezglutenowych produktów, które smakować będą jak świeże domowe pieczywo i ciasta, opracowaliśmy przepisy, które sprawią, że pocieknie Wam ślinka. Wyrabiane i pieczone własnoręcznie, Nasze produkty nie zawierają żadnej chemii i konserwantów.
Nasze mieszanki nie zawierają żadnych dodatków chemicznych.
Do grona naszych stałych klientów należą osoby z różnymi problemami zdrowotnymi, takimi jak: celiakia, wszelkiego rodzaju alergie, choroby autoimmunologiczne (Hashimoto, Choroba Leśniowskiego-Crohna) a także osoby na diecie paleo. Różnorodność naszej oferty pozwala nam dostosować produkty do indywidualnych potrzeb.
Nasze produkty posiadają badania na obecność glutenu wykonane w renomowanym laboratorium JARS, które posiada licencję uznawaną w całej UE. Certyfikaty te upoważniają nas do umieszczania na naszych opakowaniach znaczka z przekreślonym kłosem.
Polfem
ul. Polna 24, 34-400 Nowy Targ
+48 729 539 626, polfem.piekarnia@gmail.com
polfem.com