ABC-Handlu
Image default
Home » Blog » Sokarnia podlaska: Długa droga do doskonałości
Artykuły spożywcze Wszystkie

Sokarnia podlaska: Długa droga do doskonałości

Sokarnia od pokoleń

Sadownictwem zajmujemy się od pokoleń. Sadownikiem był mój Dziadek, Ojciec, a teraz także i ja. Sadownik to nie zawód, to przede wszystkim pasja. Pasja produkowania najwyższej jakości owoców, z których powstają naturalne soki tłoczone. Sokarnia podlaska

Nasze gospodarstwo położone jest na wschodzie Polski, na Południowym Podlasiu. Pośród dziewiczej przyrody, w pobliżu Parku Krajobrazowego Podlaski Przełom Bugu, rosną nasze sady Podlaskie słońce, czyste nadbużańskie powietrze, wciąż dzika przyroda Polski wschodniej, sprawiają, że nasze owoce są naturalne, nieskażone cywilizacją.

W naszej ofercie mamy nie tylko jabłka, gruszki, czarną, czerwoną porzeczkę, aronie, ale także smak owoców i warzyw zamknięty w naturalnych sokach tłoczonych. Nasze soki produkujemy z wyselekcjonowanych owoców i warzyw. Nie dodajemy do nich cukruwody, ani konserwantów.

Dlaczego oferowane przez Sokarnię Podlaską wyroby są tak pyszne? To proste. Sekretem naszych zdrowych i naturalnych soków tłoczonych jest nie tylko świeżość produktów, ale przede wszystkim ich gotowość. Smak niedojrzałych owoców i warzyw jest szybko i łatwo wyczuwalny, dlatego też tak dużą wagę przykładamy do zbiorów. Po dokładnych oględzinach nadchodzi czas zbierania. Nasze jabłka dojrzewają w nieskażonych cywilizacją sadach położonych w malowniczym Południowym Podlasiu. To właśnie tam, wśród dziewiczej przyrody nabierają pięknego koloru, pysznego smaku i wyjątkowych właściwości.

Długa droga do doskonałości

Naturalny sok 100% to efekt wieloetapowej pracy. Gotowe zbiory trafiają do specjalnych chłodni, gdzie są magazynowane. W tym czasie dojrzewają oraz nabierają swojego wyjątkowego smaku, który później wyczuwalny jest w naszych wyrobach. Z magazynów warzywa i owoce wędrują do mycia. Tam pozbywamy się zanieczyszczeń i segregujemy.

Sok owocowo-warzywny 100%

Nasze zdrowe soki tłoczone powstają ze starannie wyselekcjonowanych produktów. Te najlepsze poddajemy mieleniu, a na końcu tłoczeniu. Powstałą w tym procesie miazge filtru. Tam właśnie powstają nasze napoje o idealnej konsystencji, a dzieje się to dzięki oddzieleniu pulpy owocowej. Tak przyrządzony napój poddajemy pasteryzacji. Zabieg ten polega na podgrzaniu powstałego wyrobu. Zabezpiecza to go przed grzybami oraz bakteriami.

Tłoczony napój owocowo-warzywny gotowy do spożycia

Nasze naturalne i zdrowe soki 100% zostają przelane do opakowań, a następnie z powrotem trafiają do chłodni, gdzie czekają na transport. Wszystkie produkty są myte, sortowane, tłoczone i pasteryzowane tak, by powstały napój spełniał aktualne wymogi oraz wszystkie oczekiwania naszych Klientów. W tym długim i wieloetapowym procesie brakuje jednego, powszechnie stosowanego triku – dodawania ulepszaczy. Oferowane przez nas wyroby 100% są zdrowe i naturalnie pyszne. Nie zawierają cukrów, wody ani konserwantów.


Gospodarstwo Sadownicze Piotr Stefaniuk
Komarno-Kolonia 7A, 21-543 Konstantynów, woj. lubelskie
tel. 504 504 364
e-mail: sokarniapodlaska@gmail.com

Pozostałe artykuły: www.abc-handlu.pl/category/wszystkie/wyposazenie/

Related posts

Chef Patrick’s: Szybko, chrupko i smacznie!

ABC-Handlu

Eko Elita: Rodzinne gospodarstwo ekologiczne

ABC-Handlu

Hectolove: Legowiska ortopedyczne dla psów

ABC-Handlu