ABC-Handlu
Image default
Home » Blog » Zapotrzebowanie na wodę w branży gastronomicznej
Artykuły spożywcze HoReCa Wszystkie

Zapotrzebowanie na wodę w branży gastronomicznej

Branża gastronomiczna przechodzi ostatnimi laty spory rozwój. Zmieniają się trendy w niej panujące, wciąż się rozwija, dopasowuje do wymagań klientów, ewoluuje.

Do niedawna wybór napojów w lokalach gastronomicznych był bardzo ograniczony. Dziś firmy, by utrzymać stałych klientów i pozyskać nowych, wzbogacają menu nie tylko o nowe dania, ale także o jakość i sposób serwowania napojów, w tym również wody. Gastronomia stawia na szkło!

Dlaczego odnotowuje się wzrost sprzedaży wody w szklanych butelkach przez lokale gastronomiczne?
Istnieje wiele powodów dla, których branża gastronomiczna stawia na sprzedaż wody w szkle.

1. Moda na zdrowy tryb życia i bycie eko
Rosnąca świadomość konsumentów o zdrowym trybie życia, wpłynęła na zmiany, za którymi muszą podążać firmy gastronomiczne, by dopasować swoją ofertę do nowych potrzeb klienta. Konsumenci coraz rozważniej podejmują decyzje o zakupie danego produktu, w tym również wody, poszukując tej o najlepszych właściwościach, smacznej i zdrowej.

2. Siła marki
Siła i przywiązanie do marki to bardzo ważna kwestia. Gastronomia zna rynek i wie, z jakich produktów korzystać. Woda bez wątpienia musi być wysokiej jakości, ciesząca się dobrą opinią wśród klientów, najlepiej potwierdzoną odpowiednimi certyfikatami i nagrodami. Naturalna woda mineralna Muszynianka stanowi doskonały wybór.

Premium – zamiłowanie do luksusu

Konsumenci lokali gastronomicznych coraz częściej wybierają produkty najwyższej jakości. Woda znajduje się na tej liście na wysokiej pozycji. Serwowana w szklanej butelce wygląda bardziej estetycznie, elegancko. Co wybierać? Muszynianka proponuje wodę w szklanych butelkach o pojemności 0,3 i 0,7 litra. W sam raz na biznesowe czy rodzinne spotkania. To wysoka jakość serwowana w szkle! zapotrzebowanie

Dostępność
Woda butelkowa od lat wpisuje się w potrzeby rynku gastronomicznego. Tendencja jest wzrostowa, a świadomość Klientów na temat tego co piją, jak piją i co chcieliby pić wciąż rośnie. Lokale coraz chętniej wzbogacają oferty restauracji o oryginalne menu poświęcone wyłącznie napojom.

Wysoka jakość wody to podstawa
Muszynianka w wersji premium, w szklanej butelce o pojemności 0,7l, to świetna propozycja dla restauracji. Goście z pewnością docenią nie tylko jej walory smakowe, ale i estetyczne opakowanie. Wykwintna szklana forma Muszynianki premium ucieszy każdego. zapotrzebowanie

Woda to bezsprzecznie najlepszy wybór napoju do posiłku, dzięki niej wspomożemy trawienie i metabolizm. Nie należy jednak zapominać o tym, że organizm należy nawadniać regularnie. Zaleca się spożywanie wody przez cały dzień w małych porcjach.

Pozostałe artykuły znajdziesz na www.abc-handlu.pl

Related posts

Marki własne w rękach Greek Trade

ABC-Handlu

Klan Whisky: Z miłości do Szkocji

ABC-Handlu

Dobre prognozy dla warszawskiego rynku hotelowego

ABC-Handlu

1 comment

Comments are closed.

Ta strona korzysta z plików cookie, aby poprawić komfort użytkowania. Zakładamy, że nie masz nic przeciwko, ale możesz zrezygnować, jeśli chcesz. Zgoda Czytaj więcej

Polityka prywatności i plików cookie